vranec-vilarov.jpg

Вранец Виларов

Моќни, силни и богати тонови со интензитет и уникатност на комплексниот и единствен 7/8 ритам, вистинско ремек-дело! Полусуво вино со темна рубин боја. Мирис на темно овошје, сливи, мали црвени бобинки. Долг вкус, лесен, избалансиран, слаткасто закрепнувачки. Вино за секој ден.

Се сервира на температура од 12-15° C со свинско, печено телешко, зрели сирења, пршута, но и со десерт.