stobi-kuve.jpg

Стоби Куве

Кувé од Жилавка, Жупљанка, Ризлинг, Шардоне, Мускат Отонел. Силен, кристален, жолто-зеленикав отсјај. Ароматична овошна зачинета симфонија со цитрусни ноти и бело овошје. Вкусот е мек, исполнет, гладок, сладок со долг, свеж и мистичен финиш.

Најдобро е да се служи на 8-10°C со риба, морска храна, бело месо и зачинети сирења.