roze.jpg

РОЗЕ

КВАЛИТЕТНО ПОЛУСУВО РОЗЕ ВИНО

Примамлива светло розева нијанса. Виното е добиено со бела технологија од сортатат Пино Ноар со кратка мацерација. Пријатна арома на суви плодови, слива, ситно црвено овошје. Слаткаст и хармоничен долготраен вкус.

Се служи во секакви пригоди, особено како десерт со слаткасти колачи и овошје, разладено на темпаратура од 6-8°C.