Узото бил и се уште е наш главен дестилиран производ. Строго почитуваајќи го тајниот рецепт од 1940 на Никос Пилавас, нашите узо се складира и останува во во не'рѓосувачки челични бочви до 2-3 месеци по дестилација. Овој процес му дава на нашето узо мазен и сладок вкус што го прави особено лесно да се ужива во него.