muskat-otonel.jpg

Мускат Отонел

Магнет за дамите, предизвик за секого. Бледо зеленкавa боја, мускатна арома на цветови од бозел, босилок, кајсија, праска. Избалансиран, долготраен, софистициран, нежен, глицеролски сладок вкус.

Најдобро е да се служи на 8-10°C како аперитив со бело месо, зрело сирење, морска храна, но и на крајот од оброкот заедно со десертот.