kralimarko.JPG

Крали Марко е висококвалитетно светло пиво произведено од 11% пивска сладовина; содржина на алкохол: 4,5% волуменски алкохол.

Тоа се произведува од основните суровини: вода, пивски слад, пивски квасец.

Се полни во:
- Стаклена амбалажа од 0,5 л. Пакувано: 1/20 во гајба;
- Пластична (PET) амбалажа од 1,5л. Пакувано: 1/6 во термо фолија;

Крали Марко е создадено во далечната 1924 година по оригинален македонски рецепт со препознатлив вкус, и повеќе од 85 години е дел од нашата јуначка традиција. Уште од првата голтка, вистинските јунаци ќе го препознаат вкусот на нивното омилено пивo! Побарај го Крали Марко пивото, oтсега со нов изглед и потврдено добар вкус! Наздрави, и приказната за јунаштвото нека продолжи со тебе!